Onze kennisbank

Laat je inspireren en neem een kijkje door onze kennisbank. Lees alles over inkoopprocessen, contractmanagement en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws rondom Pactum!

 

Dit was het Contract Congres 2023!

Iets aanwakkeren bij het publiek. Ruimte voor discussie. Stof tot nadenken. Nieuwe inzichten. Dit waren de belangrijkste doelen die we hadden vastgesteld..

Wat is een SPEND-analyse?

Een SPEND-analyse, ook wel bekend als uitgavenanalyse, is een proces waarbij de totale uitgaven van een bedrijf worden geanalyseerd en beoordeeld.

Trends & ontwikkelingen in contractbeheer

Contractbeheer is een belangrijk aspect van het bedrijfsleven. Hoog tijd om is te kijken naar enkele trends en ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden in het domein van contractbeheer. 

Contractbeheer voor kleinere organisaties

Als kleinere organisatie is het belangrijk om je contracten goed te beheren. Een goed contractbeheer proces kan helpen om..

Hoe stel je een zakelijk contract op?

Een zakelijk contract met een leverancier is een belangrijk document dat de afspraken tussen een koper en een leverancier vastlegt.

De opmaak van een contract; waarom dit zo belangrijk is!

Heb je er wel is bij stilgestaan hoe de contracten van jullie organisatie eruit zien?

Pactum en Alpha 1 + 1 = 3

Al een aantal jaren merken zowel wij als Alpha dat twee soorten dienstverlening met betrekking tot contractmanagement naast elkaar lopen, terwijl die eigenlijk verweven zouden moeten zijn..

Wat is Contract Lifecycle Management?

Contract Lifecycle Management (CLM) is een proces waarbij alle stappen in het levenscyclus van een contract worden beheerd, van het opstellen van het contract tot aan het einde van de overeenkomst.

6 verschillende stappen van het inkoopproces

Het inkoopproces is een belangrijk onderdeel van het beheer van een bedrijf. Het is het proces waarbij goederen of diensten worden aangekocht van leveranciers

Voordelen van een goed meldingenbeheer systeem

Meldingenbeheer is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden van veel organisaties. Het is het proces waarbij een organisatie ervoor zorgt

Het opzetten van contractbeheer in 6 stappen

Hoogstwaarschijnlijk spenderen jij en je collega’s veel tijd aan het vinden van een geschikte leverancier en leggen de gemaakte afspraken vast in een contract.

KPI’s voor contractbeheer

Als u contractbeheer opzet, kunt u key performance indicators (KPI’s) gebruiken om te meten hoe effectief het beheer van uw contracten is.

Het verschil tussen contractmanagement en contractbeheer

Contractbeheer en contractmanagement zijn twee begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee.

Aankondiging: dit zijn de tafelgasten van het Contract Congres 2023!

We zijn erg verheugd om onze tafelgasten voor het Contract Congres 2023 aan jullie aan te kondigen.

Nieuwe Medewerker: Edwin

Erg blij zijn we met de komst van Edwin als nieuwe klantenservicemedewerker voor onze platformen!

Pactum ontwikkeld verder door ondersteuning van de KEI-subsidie!

Met trots en dankbaarheid kunnen wij zeggen dat Pactum ondersteund wordt door de KEI-subsidie vanuit het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Verwerkingsregister: hoe staat het er voor met de AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is nu een maand in werking getreden. Hoe staat het er nu voor?

Correctief onderhoud verwerken met Meldingenbeheer

Weersomstandigheden zoals de huidige hevige regenval kunnen er voor zorgen, dat er spontaan, correctief onderhoud nodig is aan uw gebouwen.

Bestellingen en Offertes regel je voortaan met Pactum!

Onze nieuwe module ‘Bestellingen & Offertes’ is nu live! Met deze nieuwe module krijgt u grip op uw hele bestelproces en offertes. In cocreatie met klanten zoals Parmant Scholen (voorheen Scholengroep Het Plein) is deze module tot stand gekomen.

Nieuw bij Pactum: KPI’s meten!

We hebben een verbetering van de module Leveranciersbeoordeling! Voortaan kunt u uw eigen KPI’s meten en beheren.

VolkerWessels tekent overeenkomst met Pactum voor contractmanagement

Het internationale bouwconcern VolkerWessels heeft een raamovereenkomst afgesloten met Pactum voor het contractbeheer en contractmanagement.

3 voordelen van een Opdrachtenregister

Eenmalige opdrachten voor een dienst of levering komen voor in iedere inkooporganisatie.

Gebouwbeheer en meerjarenonderhoudsplanning beheren

Pactum heeft een nieuwe module ontwikkeld: gebouwbeheer. Met deze module kunt u heel eenvoudig uw gebouwbeheer digitaal op één plek opslaan.

Het Contract Congres 2022

Met trots kondigen wij in samenwerking met Alpha Adviesbureau het Contract Congres 2022 aan.

Waar wacht je nog op? Start vandaag. Vraag nu jouw gratis demo aan