Incident Management

Melden en afhandelen van gebreken & klachten

Overal gebeurt wel iets, waar gehakt wordt vallen immers spaanders. Een toilet wat niet doorspoelt, een lamp die niet brandt, lekkage of een PC die kuren vertoont. Het gebeurt in elke organisatie op enig moment. Het proces van het melden van dit soort gebreken of klachten en het oplossen daarvan, kunt u eenvoudig met de module “Meldingenbeheer” van Pactum inrichten. Iedereen kan een melding indienen via een smartphone of internetbrowser.

Beheer

Eenvoud

Overzicht

Afhandelen van gebreken in jouw organisatie

Met de module ‘Meldingenbeheer’ van Pactum handel je de gebreken in jouw organisatie eenvoudig af. Als een melding is ingediend, komt deze centraal op jouw dashboard binnen. Beheer de melding of wijs deze toe aan een collega of direct aan de juiste leverancier om op te lossen. Dit alles vanuit één centrale, online omgeving op maat voor jouw organisatie. 

Meldingen indienen via je smartphone

Meldingen kunnen door alle medewerkers van jouw organisatie eenvoudig worden ingediend via de smartphone. Dien een melding in en krijg een notificatie wanneer jou melding is afgehandeld. 

Eenvoudig en efficiënt √

Voor iedereen te gebruiken √

Inzicht door overzicht √

Behandelen van klachten

Met de module ‘Meldingenbeheer’ van Pactum kan je ook klachten afhandelen vanuit de organisatie. Net als meldingen, kunnen de klachten ook ingediend worden via de smartphone omgeving. Werknemers kunnen op een laagdrempelige manier klachten aangeven. Koppel de klacht aan de juiste persoon en handel af. 

Wat zijn de voordelen?

√ Volledig overzicht van alle meldingen & klachten 

√ Melding toewijzen aan juiste contactpersoon

√ Automatische alerts na afhandeling

√ Eenvoudig in gebruik 

√ Een centrale, veilige & online omgeving 

Een kijkje in het dashboard