Ons verhaal Liever bezig met de kern van de zaak

Wij zijn gespecialiseerd in effectieve en slimme webapplicaties ter ondersteuning van het primaire bedrijfsproces. Wij helpen ruim 250 klanten in Nederland, België en het Caribisch gebied. We bevorderen de efficiëntie van organisaties die actief zijn in diverse branches: overheid, onderwijs, zorg & sociaal domein, MKB/Grootzakelijk en woningcorporaties.

Opgericht in 2009

250+ klanten

Diverse branches

Slimme webapplicatie

Service

Belangrijkste bevindingen uit Marktonderzoek uitgevoerd door Hanzehogeschool te Groningen (i.o.v. Pactum):

01 Verbeterpotentieel

 4 op 5 organisaties (ongeacht FTE’s) zegt hun proces met betrekken tot contractmanagement te kunnen verbeteren.

02 Missen afloopdata

2 op de 3 organisaties worden geconfronteerd met stilzwijgende, automatische verlengingen, oftewel ONNODIGE directe gelduitgaven!

03 Kosten

Het gemiddelde beheer bedraagt 30 minuten per contract per jaardoorgaans ongepland. 

 

Alles-in-één software

Met de software van Pactum kan je meer dan alleen contracten beheren. 

Wie bieden een uitgebreid pakket aan functionaliteiten, waarbij er altijd wordt gekeken naar een pakket op maat voor jouw organisatie. Onze modules ondersteunen bedrijfsprocessen op het gebied van:

– Inkoop
– Facility
– Contractmanagement
– Gebouwbeheer

Onze contractbeheer software kort uitgelegd

Product tour

Inkoop- en contractmanagement tools

Facility management tools

Een korte rondleiding door onze software

Hieronder een paar hoofdschermen van diverse modules die wij aanbieden. In één oogopslag overzicht op alle contracten, activa, gebouwen of meldingen. Maak vanuit de hoofdschermen nieuwe documenten aan en beheer ze. Meer zien? We nemen graag heel Pactum met je door in een gratis demo. 

Integraties met...

 • AFAS
 • Boekhoudpakketten
 • CRM systemen
 • FMIS systemen

Kenmerken Pactum

Automatisch notificaties

Notificaties per e-mail van opzegtermijnen, acties & taken die uitgevoerd dienent te worden.

Eenduidige registratie van gegevens

Registratie van alle relevante gegevens met eigen templates, velden & kenmerken.

Gebruikergemak is de key

Onze software is zeer gebruiksvriendelijk gebouwd, zodat de bedrijfsvoering niet “over de kop” hoeft.

Integrale zoekfunctie & rapportages

Zoekfunctie door meta-datering en documenten en volledige rapportages. Import/Export via Excel.

(SAAS) webapplicatie. Overal toegang.

Altijd actuele afspraken/documenten online bij de hand, wat besparing van tijd en kosten oplevert. 

Implementeren van eigen huisstijl

Pactum is volledig in eigen huisstijl op te leveren. Geen overbodige luxe lijkt ons zo!

We laten graag onze klanten aan het woord..

Niets laat de voordelen van Pactum zo goed zien als de feedback van onze klanten zelf. Daarom vragen wij hen geregeld naar hun ervaringen met Pactum. Welke impact heeft het online contractbeheer binnen hun organisatie? 

Chrono Scholen

Aan het woord..

Gemeente Velsen

Aan het woord..

Sozawe Noardwest Fryslân

aan het woord..

Onze zekerheden Pactum is er om te blijven.

Technische zekerheden

 1. Alle communicatie via https-protocol (TLS layer) – zelfde manier als bijvoorbeeld internetbankieren
 2. Software: wekelijks vulnerability scan door Acunetix op potentiële inbreukonder andere: SQL injection, cross site scripting, password-guessing attacks.  Acunetix werkt ook voor: Sony, NASA, HSB Banks
 3. Hosting: Microsoft Azure, datacenters, regio West-Europa, locatie Nederland
 4. Doorlopend back-ups op maandbasis restoren ‘any point, any time’
 5. Gegarandeerde beschikbaarheid: 99,99%

Pricavy zekerheden

 1. Privacy statement – beschikbaar op: www.contractbeheer.com;
 2. Elektronische data volledig passief op onze servers. Wij doen er niets mee;
 3. Algemene voorwaarden Pactum zo ingericht dat uw privacy maximaal is gewaarborgd (AVG) – Verwerkersovereenkomst.
 4. Escrow mogelijkheid aanwezig
 5. Wilt u aanvullende afspraken maken? Geen enkel probleem

Veelgestelde vragen over Pactum

Onze software is geschikt voor elke organisatie die op zoek is naar meer controle en overzicht in hun contracten. De oplossing is flexibel en gemakkelijk te gebruiken, wat betekent dat je snel aan de slag kunt zonder uren of dagen te besteden aan implementatie en training. Bovendien kan de oplossing meegroeien met de behoeften en ambities van jouw bedrijf.

Het startpakket begint vanaf €44,- p.m. Voor deze prijs heb je de module contractbeheer, 1 gebruiker, 500 mb schijfruimte en support. Deze variabelen zijn te verhogen, net als het aantal modules dat je als organisatie afneemt. Neem gerust contact op en dan maken we een prijsvoorstel op maat voor je klaar!

Dat is meer dan logisch! Pactum is begonnen als een software voor contractbeheer, maar inmiddels bieden we vele aanvullende modules aan. Op onze website vind je een overzicht van de modules en korte omschrijvingen van wat deze jou te bieden hebben. Het is logisch dat er alsnog vragen bij jou omhoog komen. We plannen graag een (online) kennismakingsgesprekje in om jouw behoefte in kaart te brengen en duidelijke context te geven aan de modules. Met een online demo zouden we daarna samen door de software kunnen gaan en kijken of het volledig aansluit bij wat jouw organisatie nodig heeft!

Vergeet nooit meer een contract op te zeggen door onze automatische alerts. Via de mail ontvang jij notificaties op het moment dat een contract bijna afloopt. Zo voorkom je dat contracten stilzwijgend worden verlengd en behoudt de volledige controle. Je kan elk contract koppelen aan een contracteigenaar, zo krijgt dus alleen de juiste persoon tijdig notificaties van acties die ondernomen moeten worden.

De software van Pactum is gebouwd volgens de principes “security and privacy
by design”. Dit betekent dat veiligheid, privacy en betrouwbaarheid in ons DNA
zit. De applicatie draait dan ook in de zwaar beveiligde omgeving van Microsoft:
Azure. Verder is de verbinding met Pactum altijd SSL beveiligd volgens de laatste
TLS standaard. Diverse gegevens worden ‘gehashed’ opgeslagen, die zijn dus
voor niemand zichtbaar. Denk aan wachtwoorden en persoonsgegevens. Ook
laten wij onze software wekelijks scannen door Acunetix (www.acunetix.com) op potentiële kwetsbaarheden. Hiermee wordt onze software getest op de top-10 aan meest voorkomende problemen met webapplicaties en de ISO 27001 standaarden. Meer weten? Bijvoorbeeld meerfactorauthenticatie inregelen? Vraag het ons!

Nee, je kan verschillende rollen & rechten toekennen aan een gebruiker. Denk aan hoofdgebruiker, gebruiker, meekijk gebruiker, melding gebruiker etc. Zo kan je ervoor zorgen dat elke persoon de juiste handelingen kan uitvoeren en informatie kan inzien. Wel zo handig toch?

Jazeker! Naast gebruikers kan je ook meekijkers toevoegen aan Pactum. Deze meekijkers hebben verschillende niveau’s. Je hebt meekijkers die bijvoorbeeld in alle contracten mee kunnen kijken of meekijkers die beperkte contracten kunnen inzien. Alles naar jouw wens.

Dat kan zeker! Aan iedere contract kan je bijlagen/documenten toevoegen die relevant zijn aan het contract. Zo zorg de ervoor dat je alle relevante contractinformatie opgeslagen hebt en je deze contractinformatie te allen tijde terug kan vinden. 

Ja, wij werken met Single Sign on! Single Sign-On, kortweg SSO, is dat eindgebruikers zich eenmalig hoeven in te loggen. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij op een gebruiksvriendelijke manier kan inloggen. 

Je kan verschillende soorten acties koppelen aan een contract. Dit kunnen zowel losse acties zijn als terugkerende acties. Je geeft per actie aan wanneer je hieraan herinnert wil worden en ook heel belangrijk: wie moet er aan herinnert worden? Koppel de juist contracteigenaar, zodat enkel de juiste persoon de signalering binnen krijgt. Bij het toevoegen van een actie, krijg je ook de optie om een herhaling erin te zetten. Wil je bijvoorbeeld standaard 1 keer in de maand een melding krijgen van een bepaalde actie van een contract? Dit stel je dus makkelijk in en zo vergeet je nooit meer belangrijke acties te ondernemen!

Uiteraard staat ons support team klaar om je te helpen met het gebruik van Pactum. Kom je ergens niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!

Zeker! Pactum kan gekoppeld worden aan diverse applicaties. Waaronder
boekhoudpakketten. Dit gaat uiteraard makkelijker als we kunnen werken met
API’s welke door de leverancier van het boekhoudpakket geleverd worden. Als dit
niet zo is, vinden we altijd een passende oplossing. Zo is Pactum officieel
geregistreerd koppelpartner van onder ander AFAS.

Langlopende contracten worden uitsluitend aangeboden met een looptijd die gelijk is aan een veelvoud van twaalf kalendermaanden tot een maximum van zestig kalendermaanden. In Pactum is de ingangs- en expiratiedatum vrij in te vullen. Dus ook langlopende contracten kunnen worden toegevoegd!

Wil je meer informatie over welke functionaliteiten Pactum te bieden heeft voor jullie organisatie? Onze specialistische collega neemt graag de mogelijkheden met je door. Zo kijken we samen naar welke functionaliteiten jullie opzoek zijn en hoe Pactum hier invulling aan kan geven. 

Je kan hiervoor een mail sturen naar simon@contractbeheer.com

Yes! Pactum geeft uitgebreide rapportage mogelijkheden voor jouw organisatie. Met 1 druk op te knop exporteer je alle gegevens in een Excel-sheet of sla op als PDF. Zo kan je verschillende relevante rapporten genereren. 

Pactum kan in meerdere talen gebruikt worden. Standaard kun je kiezen tussen Nederlands of Engels. En in overleg met onze klanten kunnen we ook andere
talen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan Frans of Duits.

Kort door de bocht? In Nederland. Onze applicatie draait in de zwaarbeveiligde hosting omgeving van Microsoft, namelijk Azure. Met hen hebben we de afspraak dat de data in de regio West-Europa staat, met als locatie Nederland. Zo kunnen wij altijd aan alle privacy en AVG standaarden tegemoet komen.

Zeker! Wij plannen altijd een kennismakingsgesprek in om de behoeftes van jullie organisatie goed in kaart te brengen. Zo gaan we samen kijken naar welke functionaliteiten jullie opzoek zijn. Hebben jullie behoefte aan specifiek maatwerk en/of integraties? Dan gaan we kijken naar de mogelijkheden en maken we een prijs en pakket op maat. 

Waar wacht je nog op? Start vandaag. Vraag nu jouw gratis demo aan