‘De signaleringsfunctie is heel goed. Dit is een grote meerwaarde van Pactum.’

Het verhaal van..

Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid in juli 2015, is de ketenregeling voor opvolgende, tijdelijke contracten veranderd. Ook heeft de werkgever een aanzegplicht van uiterlijk een maand voordat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt. De werkgever moet dus extra alert zijn op de einddatum van tijdelijke arbeidscontracten. Dit is wat de Sennema Holding zich ook realiseerde.

De signaleringsfunctie in Pactum contractbeheer helpt werkgevers om tijdelijke arbeidsovereenkomsten in de gaten te houden. Hierdoor kunnen bedrijven zich houden aan de verplichte aanzegtermijn. Hoe werkt dit in de praktijk? Wij praten hierover met Bob Sennema, directeur, en Dick Rozenveld, controller, van de Sennema Groep.

De Sennema Holding

De Sennema Groep is naar eigen zeggen de grootste dorpswinkel in Noord-Nederland. De groep bestaat uit drie Formido’s in Winsum, Kollum en Uithuizen (inclusief Verf en Wonen vestiging) en drie Sennema Tuintotaal winkels met een daarbij horende webshop. Bob Sennema nam in 1972 het familiebedrijf over en breidde het toenmalige schildersbedrijf met winkel uit naar de huidige winkelformule. Die formule bestaat uit het standaardassortiment aangevuld met (streek- en) eigen producten en diensten. Op dit moment werken er 38 mensen bij Bob, waarvan 3 met een tijdelijk contract.

Behoefte aan contractbeheer

“De verslaglegging vindt plaats in Winsum; de aansturing van de administratieve afdelingen eveneens. Daarom hadden we behoefte aan inzicht in en overzicht van de (arbeids)contracten van de vestigingen in Uithuizen en Kollum”, vertellen Bob en Dick. “Daarnaast is het inzicht in tijdelijke arbeidscontracten na de wetswijziging van de ketenregeling en aanzegplicht nog belangrijker geworden. Wij hebben dan ook allereerst alle tijdelijke contracten in Pactum gezet en genieten sindsdien van de voordelen die de signaleringsfunctie met zich meebrengt.”

Grip op tijdelijke arbeidscontracten

“Op dit moment hebben we naast de tijdelijke arbeidscontracten, ook overeenkomsten met leveranciers, onderhoudscontracten en overkoepelende contracten uit de Sennema Holding ingevoerd in Pactum contractbeheer. Eerder beheerden we die contracten in Excel, maar nu hebben we het dus geautomatiseerd. Dat is veel praktischer. Ook zijn we veel alerter op de aflopende contracten wat ons uiteindelijk kosten bespaard. De kans op het stilzwijgend verlengen van overeenkomsten is nu namelijk veel kleiner.”

Geen risico lopen met betrekking tot aanzegplicht

“Voor iedere werkgever is het een groot voordeel om inzicht te hebben in tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Wanneer je niet op tijd bent met je aanzegtermijn kan dat grote risico’s met zich mee brengen, zeker voor middelgrote organisaties. Het niet op tijd signaleren heeft dan ook grote gevolgen op lange termijn. Wij ontvangen regelmatig meldingen in de mail over de status van contracten. De signaleringsfunctie is heel goed. Dit is een grote meerwaarde van Pactum.”

“Wij bevelen Pactum contractbeheer zeker aan bij andere werkgevers!”

“Onder andere vanwege de ketenregeling en aanzegplicht raad ik andere werkgevers aan gebruik te maken van een contractbeheersysteem. Wij vinden Pactum erg praktisch. Het systeem biedt overzicht over alle overeenkomsten. Binnen 15 seconden vinden we het benodigde contract, terwijl we eerder in ordners zochten naar het juiste contract. Het werkt dus efficiënter. Verder heeft Pactum een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast besparen we kosten door de sterke signaleringsfunctie. Wij bevelen Pactum contractbeer dan ook zeker aan bij andere werkgevers!”

Ook uw contracten efficiënt beheren met Pactum? Neem dan contact met ons op of vraag hier je demo aan!

Meer
klantverhalen

Parmant Scholen
'Wij hebben onze inkoop en contractbeheer weten te professionaliseren...
De Meent Groep
'Pactum heeft ons inzicht gegeven in verplichtingen en voorkomen van ...
Gemeente Velsen
Gemeente Velsen is met haar bijna 70.000 inwoners één van de grootste...